Hasznos tudnivalók

Ollózó-bálázógépek a fémhulladékok feldolgozásában

A fémhulladékok újrahasznosításához elengedhetetlen, hogy azok az újrahasznosítás helyére megfelelő formában jussanak el. A telephelyeken ezért nagy teljesítményű ipari szerkezetek segítségével válogatják, darabolják és bálázzák a fémhulladékot, hogy az újrahasznosítás minél nagyobb hatékonysággal valósulhasson meg.

A hagyományos bálázógépek feladata, hogy az aprítatlan, eredeti állapotú hulladékot kötőanyag hozzáadása nélkül tömörítsék. A bálázópréseket általában homogén összetételű anyagok tömörítésére használják – ezek közé tartozik a fémhulladék is, amelynek szeparálását általában már a hulladék átvételekor elvégzik.

A bálázógépek között számos különféle típust ismerünk, amelyek a tömörítendő anyag jellemzőinek megfelelően különféle attribútumokkal rendelkeznek.

Nem elég a bálázás

A fémhulladékok feldolgozását ma már jellemzően modern ollózó-bálázógépek segítségével végezzük. Ezek a gépek már nem aprítatlan formában tömörítik a hulladékot, hanem azt nagy erejű, több száz (vagy akár ezer) tonna vágóerejű kések segítségével darabolják azt, folyamatos munkamenetben. Az ollózás révén az egyébként az újrahasznosítási folyamatba nehézkesen bevonható, masszívabb fémdarabok, alkatrészek is könnyen feldolgozhatóvá tehetőek.

Az ollózás során az előválogatott acélhulladékokat akkora darabokra vágják a hidraulikus olló segítségével, amelyeket az célművek képesek befogadni, és így az újrahasznosításuk megvalósulhat – ez általában azt jelenti, hogy 1,5 méteresnél kisebb darabokra aprítják azokat a bálázást megelőzően. A bálák méretét szintén eszerint határozzák meg.

Léteznek rakodógépekre adapterként felszerelhető ollózó eszközök is, amelyek a rakodás és aprítás műveleteit egyszerre végezve gyorsítják fel a folyamatot. Az aprítást végezheti szabad téren, térbetonon végzett lángvágással is, ha az ollóba nem fér be a hulladék, maga az ollózó-rakodó berendezés azonban jellemzően költséghatékonyabb megoldás, mint a lángvágás. A vágandó anyagot a kijelölt területre rakodógép segítségével helyezik el.

Miért a hidraulikus technológia?

A legelső bálázógépek között még találatunk hidraulikus és pneumatikus elven működő szerkezeteket is. A technológiai fejlődés során azonban a pneumatikus szerkezetek kivesztek az iparból, mivel teljesítményük a megnövekedett hulladékmennyiség és az annak feldolgozásához szükséges idő tekintetében nem tudta felvenni a versenyt a hidraulikus változatokkal. A modern bálázóprések így már kivétel nélkül hidraulikus elven működnek.

Az ollózó-bálázóprések nagyméretű, mobil vagy helyhez kötött berendezések, amelyek azonban ezért cserébe igen magas teljesítményre képesek. A szerkezetek táplálását rendszerint rakodógéppel, anyagmozgatásra alkalmas adapterekkel felszerelt munkagépekkel végzik a telephelyen, de léteznek önrakodós, saját daruval felszerelt típusok is. A rakodógépek nagy mennyiségű és méretű vashulladék mozgatására alkalmas eszközök, a telephelyen belüli anyagmozgatás céljára is alkalmazzák őket.